Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Upravljalec osebnih podatkov je Nastja Sinovec; Ulica mladinskih brigad 54, 2204 Miklavž na Dravskem polju; mail: info@skodelicajoge.com.

Katere osebne podatke obdelujemo

– Osnovni kontaktni podatki (ime in priimek, e-naslov);

– Podatki o uporabi mojih spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na moja e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

– kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave (prejem elektronskih novičk in oglaševanje), pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljam za enega ali več navedenih namenov:

– komuniciranje z vami glede zagotavljanja mojih storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;

– tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);

– za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

– za statistične analize o uporabi mojih spletnih strani.

Kako obdelujem osebne podatke

Kontaktni obrazec

V kontaktnem obrazcu vas prosim za vaše ime in elektronski naslov. Z oddajo elektronskega obrazca se strinjate, da navedene podatke uporabio izključno z namenom identifikacije pošiljatelja in možnosti, da vas kontaktiram nazaj. Vaše elektronsko sporočilo z navedenimi podatki se bo hranilo na mojem strežniku za elektronsko pošto.

Piškotki

Moja spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložim na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznam, ko se vrnete na spletno stran ter omogočim njeno boljše delovanje in uporabo. Uporabljam tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.

Piškotek (angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi izbrišete, navodila najdete na spletnih straneh posameznega brskalnika.

Vgrajene vsebine s tujih spletnih strani

Vsebine na tej strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino (npr. video, slike, članke, povezane aplikacije, …). Te vsebine se obnašajo tako, kakor da bi uporabnik obiskal tujo stran neposredno. Te strani neodvisno od spletne strani skodelicajoge.com. Tuje strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, spremljajo vaše interakcije in vedenje, če ste s tujo stranjo povezani, imate tam račun in ste vanjo prijavljeni. Za zbiranje, uporabo in procesiranje vaših podatkov pri tujih spletnih straneh in aplikacijah, ki so na tej strani vgrajene, ne odgovarjam. Vgrajene vsebine na skodelicajoge.com izhajajo iz platform kot so YouTube, Instagram, Unsplash, idr.

Analitika in statistika

Na spletni strani uporabljamo Google Analytics za vodenje analitike in statistike obiska. Google Analytics na naši strani deluje anonimno. Piškotke Google Analyticsa lahko onemogočite direktno preko Googla.

Newsletter

Ob prijavi na obrazec za prijavo na e-novičke se strinjate, da na platformi Mailerlite hranimo vaše podatke:

 • Ime
 • Priimek
 • Email naslov

… za namene pošiljanja prodajnih, vsebinskih in marketinških sporočil. Strinjate se, da te podatke obdelujem v namene personalizacije teh sporočil in oglaševanja na Facebook ter Instagram platformah. Kot naročnik na newsletter imate pravico do popravkov in izbrisa, pa tudi do vpogleda v podatke, ki jih hranim. Prav tako imate pravico do ugovora ob obdelavi podatkov za namene avtomatiziranega obveščanja in profiliranja. Kontaktirajte me na info@skodelicajoge.com z zadevo “Varstvo podatkov”.

Kako dolgo hranim vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Podatki in metapodatki v komentarjih in sporočilih poslanih preko kontaktnega obrazca se hranijo za nedoločen čas.

Vaši komentarji za izpolnjevanje obrazcev se v obliki piškotkov hranijo eno leto.

Google Analytics uporablja več piškotkov, ki se hranijo do največ 2 let.

Vaše podatke bom v evidenci prejemnikov elektronskih novičk hranila za nedoločen čas. Zanje lahko zahtevate popolni izbris.

Ostale osebne podatke, ki jih obdelujem na podlagi vaše privolitve, hranim trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišem ali anonimiziram, kar pomeni, da jih obdelam na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov niste dolžni posredovati,

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujem in ne omogočam seznanitve z njimi tretjim osebam.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

– da od nas kadarkoli zahtevate:

 • potrditev, ali obdelujem vaše osebne podatke;
 • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunam razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
 • popravek netočnih osebnih podatkov;
 • omejitev obdelave, kadar:
 1. oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
 2. je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
 3. osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
 • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas jaz pri tem ovirala;
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

– pravico, da zoper mene vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevam dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnem le v primeru, da dokažem, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moram odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Če ste na tej strani pošiljali elektronske obrazce, lahko od mene zahtevate, da vam vse vaše zbrane podatke kadarkoli posredujemo ali spremenimo v anonimne. Zahtevate lahko tudi, da vse informacije, ki smo jih od vas kadarkoli prejeli, izbrišemo. To ne vključuje podatkov, ki sem jih dolžna zbirati za morebitne administrativne, pravne in varnostne potrebe. Zahtevo za izbris iz sistema za newsletter pošljite na info@skodelicajoge.com.

Vsaka sprememba politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.