Šavasana


V tej objavi pišem o najljubšem položaju marsikaterega jogija: šavasani.

Prakso joge (če vadite z mano) vedno zaključimo s položajem trupla oz. šavasano. Pri tem položaju ležimo na hrbtu, s sproščenimi rokami in nogami (če se čuti bolj udobno, smo lahko tudi na boku ali s pokrčenimi koleni). Oči imamo zaprte in pustimo, da je dih spontan.

Šavasana je sistematično in zavestno počivanje, ki spodbudi parasimpatični živčni sistem. Je čas za tišino in negibnost. Položaj, ko si oddahnemo in počivamo. Predvsem pa je čas, ko ni ničesar za postoriti. V šavasani samo smo. 

Si se iz zapisa naučil/a česa novega? Deli blog s tisimi, ki bi jih prav tako uspel navdah niti:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

V tem zapisu

Še več o jogi v pisani besedi:

“Blokirane čakre”

Opomba: zapis “Blokirane čakre” je osebne narave, kar pomeni, da odraža moje osebno mnenje, ki sem si ga ustvarila na podlagi informacij, ki so mi

Čakre od A do Ž

Čakre, cakre, chakre? Sanskrtska beseda चक्र se z latinico napiše “cakra”, izgovori pa “čakra”. V angleško govorečih deželah besedo pišejo kot “chakra”, izgovorijo pa “šakra”

ahimsa 2.0

Ahimsa, ahimsa, ahimsa. Lani (oz. zdaj že predlani – leta 2020 vglavnem – jaz štejem leta po šolskih letih, hih) sem napisala blog o nenasilju

Joga za začetnike

Money question: “Kako se spraviti k jogi?” Jaz se z besedami rada zaštrikam. In pogosto (precej) filozofiram. Ampak pri tem vprašanju nimam česa za razčlenit.