Pozdrav soncu

Pozdrav soncu ali surya namaskar v sanskrtu je serija jogijskih položajev, ki je super že zato, ker preko nje razgibamo čisto celo telo in naredimo večino možnih gibov v vseh sklepih, sploh če klasični pozdrav soncu še malo razširimo z raznimi varijacijami.

Ampak zakaj pozdravimo ravno sonce? Sonce kot simbol luči na fizični ravni s svojo svetlobo omogoča življenje. Na figurativni ravni pa razkrije, kar je očem skrito, osvetli resnico in pokaže pot. 

Nič ni narobe, če pozdrav soncu vzamemo odlično in celostno razgibavanje. Lahko pa ga izvedemo z namero hvaležnosti soncu – tako fizični kot figurativni svetlobi.

Si se iz zapisa naučil/a česa novega? Deli blog s tisimi, ki bi jih prav tako uspel navdah niti:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

V tem zapisu

Še več o jogi v pisani besedi:

“Blokirane čakre”

Opomba: zapis “Blokirane čakre” je osebne narave, kar pomeni, da odraža moje osebno mnenje, ki sem si ga ustvarila na podlagi informacij, ki so mi

Čakre od A do Ž

Čakre, cakre, chakre? Sanskrtska beseda चक्र se z latinico napiše “cakra”, izgovori pa “čakra”. V angleško govorečih deželah besedo pišejo kot “chakra”, izgovorijo pa “šakra”

ahimsa 2.0

Ahimsa, ahimsa, ahimsa. Lani (oz. zdaj že predlani – leta 2020 vglavnem – jaz štejem leta po šolskih letih, hih) sem napisala blog o nenasilju

Joga za začetnike

Money question: “Kako se spraviti k jogi?” Jaz se z besedami rada zaštrikam. In pogosto (precej) filozofiram. Ampak pri tem vprašanju nimam česa za razčlenit.