O meni

Nastja Sinovec

diplomirana sinologinja, prevajalka za kitajski jezik in registrirana učiteljica joge RJU 300

Rada (relativno) zgodaj vstanem, da pišem v dnevnik, jogiram in počasi zajtrkujem. Veliko (včasih hote, včasih nehote) se zaziram vase. Ko je samorefleksije preveč, me prizemljijo zelene rastline, dišeče sveče, poezija Romane Ercegović, ljubezenski romani, sprehod ob reki, kuhanje ayurvedskih čajev, preizkušanje novih (azijskih) receptov in alexrainbirdmusic playliste na youtubu.

Joga. योग. 

Ni odklop, je priklop. Je priložnost za počitek, sploh kadar sem (od lastnih misli) nemirna, tesnobna ter nasilna do sebe. Takrat si izrečem staro jogijsko molitev, sarvesham mantro: “Naj mi bo dobro. Naj bom zdrava, naj bom srečna, naj bom svobodna, naj bom mirna.” (Začuda, res deluje.)

Joga in njeni nauki so moje zdravilo za perfekcionizem, ko nisem nikoli zadovoljna, hiperproduktivnost, ko imam občutek, da ne dohajam sveta in mi vse beži iz rok ter občutke nemoči, ki me preplavijo vsakič, ko se odločim, da se bom informirala o trenutnem geopolitičnem stanju.

 

Učiteljica joge sem postala, ker želim deliti nauke, ki se mi zdijo dragoceni in se z ljudmi povezati na topel način. Praksa joge mi pomeni protiutež hektičnemu kljukanju opravil na to-do seznamu in zasledovanju popolnosti. Je uporniško dejanje. Vsakič, ko sedem na svojo blazino & zaprem oči, vsakič, ko se pokrijem z odejo za joga nidro, vsakič, ko se samo ustavim, pokažem sredinca hustle kulturi, ki zatira moj notranji mir in kreativnost.

Kadar ne jogiram, zalivam rož, berem oz. počnem malo-prej-opisanjih-dejavnosti, sem tolmačka na področju tradicionalne kitajske medicine, še eni starodavni znanosti o ravnovesju in pretočnosti.

To so o meni povedali drugi:

Podatki:

Boris Sinovec, s.p., Ulica mladinskih brigad 54, 2204 Miklavž na Dravskem polju.
Matična št. 8814481000, šifra dejavnosti 70.220.