O meni

Foto: Katarina Kolenc
Nastja Sinovec

diplomirana sinologinja, prevajalka za kitajski jezik in registrirana učiteljica joge RJU 300

Rada (relativno) zgodaj vstanem, da pišem v dnevnik, jogiram in počasi zajtrkujem. Veliko (včasih hote, včasih nehote) se zaziram vase. Ko je samorefleksije preveč, me prizemljijo zelene rastline, dišeče sveče, poezija Romane Ercegović, ljubezenski romani, sprehod ob reki, kuhanje ayurvedskih čajev, preizkušanje novih (azijskih) receptov in alexrainbirdmusic playliste na youtubu.

Joga. योग. 

Ni odklop, je priklop. Je priložnost za počitek, sploh kadar sem (od lastnih misli) nemirna, tesnobna ter nasilna do sebe. Takrat si izrečem staro jogijsko molitev, sarvesham mantro: “Naj mi bo dobro. Naj bom zdrava, naj bom srečna, naj bom svobodna, naj bom mirna.” (Začuda, res deluje.)

Joga in njeni nauki so moje zdravilo za perfekcionizem, ko nisem nikoli zadovoljna, hiperproduktivnost, ko imam občutek, da ne dohajam sveta in mi vse beži iz rok ter občutke nemoči, ki me preplavijo vsakič, ko se odločim, da se bom informirala o trenutnem geopolitičnem stanju.

 

Učiteljica joge sem postala, ker želim deliti nauke, ki se mi zdijo dragoceni in se z ljudmi povezati na topel način. Praksa joge mi pomeni protiutež hektičnemu kljukanju opravil na to-do seznamu in zasledovanju popolnosti. Je uporniško dejanje. Vsakič, ko sedem na svojo blazino & zaprem oči, vsakič, ko se pokrijem z odejo za joga nidro, vsakič, ko se samo ustavim, pokažem sredinca hustle kulturi, ki zatira moj notranji mir in kreativnost.

Kadar ne jogiram, zalivam rož, berem oz. počnem malo-prej-opisanjih-dejavnosti, sem tolmačka na področju tradicionalne kitajske medicine, še eni starodavni znanosti o ravnovesju in pretočnosti.

Foto: Katarina Kolenc

Moj baby: Joga za čarobnice

Foto: Katarina Kolenc

Prakse, ki spomnijo na topel čaj, prasketanja ognja, mehke nogavice in mačko, ki se preteguje.

Joga za čarobnice je očarljiva mešanica indijskih modrosti, posutih z zvezdnim prahom. 

Je maternici prijazna joga, ki počasti vse dimenzije ženskega bitja, podpre vse aspekte ženskega zdravja in se veseli vsake faze ženskega življenja.

Nežnost, modrost, integriteta, self-love, cikličnost, igra, melodija, poezija, dremež, prebujanje in vse vmes.

Sestavljajo jo:

✨Sanjave joga nidre, o katerih moraš vedeti samo to, da se izvajajo v horizontalnem položaju.
🌾Juicy intuitivni gibi + jogijski položaji, ki so maternici prijazni
🍯Sladke mantre
🔥Funky geste rok, znane tudi kot mudre

To so o meni povedali drugi:

Podatki:

Boris Sinovec, s.p., Ulica mladinskih brigad 54, 2204 Miklavž na Dravskem polju.
Matična št. 8814481000, šifra dejavnosti 70.220.