Meditacija

V tej objavi pišem o meditaciji-nepogrešljivemu delu jogijske prakse, ki je v današnjem času pogosto spregledan in zanemarjen.

Zadnje čase v družbi vlada tudi zmotno prepričanje, da meditacija pomeni stanje brez misli in da če imamo veliko misli, meditacija ni za nas. Kot oseba, ki večino dneva razmišlja o vsaj 2 stvareh hkrati in se ji ob tem razmišljanju zadaj še vedno vrti glasbena podlaga, lahko zatrdim, da to ni res.

Meditacija ne zanika in ne izniči naših misli, temveč nam dovoli, da z njimi soobstajamo. nudi nam orodja, da na svoje misli pogledamo z zdrave razdalje in jih tako lažje ovrednotimo- vidimo, katere nam služijo in katere ne. Predvsem pa se skozi meditacijo neprestano učimo o sebi.

Si se iz zapisa naučil/a česa novega? Deli blog s tisimi, ki bi jih prav tako uspel navdah niti:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

V tem zapisu

Še več o jogi v pisani besedi:

“Blokirane čakre”

Opomba: zapis “Blokirane čakre” je osebne narave, kar pomeni, da odraža moje osebno mnenje, ki sem si ga ustvarila na podlagi informacij, ki so mi

Čakre od A do Ž

Čakre, cakre, chakre? Sanskrtska beseda चक्र se z latinico napiše “cakra”, izgovori pa “čakra”. V angleško govorečih deželah besedo pišejo kot “chakra”, izgovorijo pa “šakra”

ahimsa 2.0

Ahimsa, ahimsa, ahimsa. Lani (oz. zdaj že predlani – leta 2020 vglavnem – jaz štejem leta po šolskih letih, hih) sem napisala blog o nenasilju

Joga za začetnike

Money question: “Kako se spraviti k jogi?” Jaz se z besedami rada zaštrikam. In pogosto (precej) filozofiram. Ampak pri tem vprašanju nimam česa za razčlenit.